...........................................διαδικτυακή περιοδική έκδοση * με ειδήσεις * σχόλια & άρθρα *email kepeme@gmail.com *

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

Μαν.Ρασούλης: Είμαι άνεργος και αχρήματος και ηλικιωμένος

Ελλάδα | Κοινωνικά..........................


Η τελευταία δραματική εξομολόγηση του Μαν.Ρασούλη: "Με πέταξαν στον κάδο.Είμαι άνεργος και αχρήματος και ηλικιωμένος"


1346183_513_355.jpg

- Φράσεις που πληγώνουν στο γράμμα που άφησε στον φίλο του Λ. Παπαδόπουλο
- "Δεν έχω να πληρώνω ούτε το νοίκι μου. Με πέταξαν στον κάδο από την ΕΡΤ"

- Τα αποσπάσματα της επιστολής που πονάνε

Μέσα από την στήλη του σήμερα στα ΝΕΑ, ο στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος αποκαλύπτει τις δύσκολες ώρες που περνούσε ο Μανώλης Ρασούλης, ο οποίος δεν είναι τυχαίο τελικά οτι έφυγε μόνος και αβοήθητος και βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του μετά από 7 ημέρες!

Γράφει ο Λ. Παπαδόπουλος: "Πριν από έναν μήνα ήρθε να με βρει στην ταβέρνα της Μίνας. Ηταν και ο γιος μου μαζί. Και ο Λιάνης. Μου έδωσε ένα γράμμα για να το δημοσιεύσω στις «Ματιές». δημοσίευσα ένα τμήμα του. Μέσα από τις γραμές του, βγαίνει η αγωνία του και η στενοχώρια του. Αντιγράφω μερικές παραγράφους: «Αρτι αφιχθείς από την Αυστραλία, όπου πήγα για έναν μήνα ν αλλάξω παραστάσεις, να πάρω μια ανάσα γιατί μοιάζω με μωρό στη φωτιά και αρχαία σκουριά,μ όλα τούτα τα τεκταινόμενα εγχωρίως, πληροφορήθηκα ότι οι ιθύνοντες μου έκοψαν την εκπομπή που είχα στο Α πρόγραμα του ραδιοφώνου (105,8) επί 6 χρόνια, κρατώντας τα μπόσικα στην κατιούσα.

Η αλήθεια είναι ότι στενοχωρήθηκα με τον τρόπο που με πέταξαν στον κάδο, γιατί βασικά είμαι ένας απ αυτούς που υποστηρίζουν τις αξίες. Είμαι άνεργος και αχρήματος και ηλικιωμένος. Σύνταξη δεν έχω πάρει ακόμα. Ευελπιστώ. Κι όπως ξέρεις, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. μεν έχω, πάντως, να πληρώνω ούτε και το νοίκι μου. Εδιωξε και την κόρη μου, από το δημοτικό Κανάλι 1 του Πειραιά, αμέσως μόλις βγήκε δήμαρχος ο μπασκετμπολίστας Φασούλας. Κι ας έκανε το χαρισματικό και μορφωμένο κορίτσι επί 4 χρόνια εκπομπές πρότυπα. Είμαι στο κουρμπέτι και το ραδιοφωνικό 50 χρόνια και ξέρω τι είναι τι και ποιος είναι ποιος. Η αυτογνωσία μου είναι πολύ ενισχυμένη. Αντί ν ακούν εμάς, που περάσαμε από 40 κύματα και να μαθαίνουν, μόλις πήραν το σκήπτρο άρχισαν με τη γνωστή εμπάθεια, απάθεια και αμάθεια τις εκκαθαρίσεις.

Νομίζω ότι μέσα στο γενικό και αποδεδειγμένο μπάχαλο, τέτοιες ανόητες εξουσιαστικότητες είναι καταδικασμένες και τιμωρητέες. Οποιος φοβάται τη γνώμη μου ή όποιος νομίζει ότι είναι ανώτερος, ας βγει να μετρηθούμε στα φανερά. Η χώρα δεν αντέχει άλλο κυνισμό, σαχλαμάρα, μπαλαφάρα, αμάθεια και αρχοντοχωριατισμό. Το μικρό μου έργο δείχνει ότι είμαι πειθαρχημένος στα κοινωνικά ιδεώδη και στην παραγωγή κοινωνικής και εθνικής συνείδησης. Ο υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης, ο Παπαδημητρίου και ο Ταγματάρχης με ξέρουν χρόνια πολλά. Ποιος ιθύνων έβγαλε την απόφαση να με διώξουν; Ας βγει να μας πει το σκεπτικό. Με το ίδιο σκεπτικό με έδιωξαν το 84 και από την τότε ΥΕΝΕΜ, όταν είπα μια μαντινάδα που αφορούσε τον Κοσκωτά».

*από το: http://mypella.gr/news/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου