...........................................διαδικτυακή περιοδική έκδοση * με ειδήσεις * σχόλια & άρθρα *email kepeme@gmail.com *

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014

Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του Νorman Αtlantic

  ΕΙΔΗΣΕΙΣ  

cache_2448126517
 
Αγωνία για τους επιβαίνοντες στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Norman Atlantic,  στο οποίο έχει ξεσπάσει πυρκαγιά από τις 4 τα ξημερώματα ενώ έπλεε,  44 μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας με κατεύθυνση την Ανκόνα.   
Σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης, κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Πολλοί από τους συνολικά 467 επιβάτες επιβιβάστηκαν με ασφάλεια στις ναυαγοσωστικές λέμβους του, ενώ αρκετοί έπεσαν στη θάλασσα και περισυνελέγησαν από ιταλικό σκάφος. 
Πέντε ελικόπτερα και ένα C-130 συνδράμουν τις προσπάθειες των αρμοδίων ιταλικών αρχών για τη διάσωση των επιβαινόντων.
Καταγγελία επιβάτη σε τηλεοπτικό σταθμό για κακό συντονισμό της επιχείρησης εκκένωσης .
Δίπλα στο Νorman Αtlantic βρίσκονται επτά παραπλέοντα πλοία, ενώ σε ένα από αυτά το Spirit of Piraeus, γίνεται ήδη επιβίβαση επιβατών, ενώ έχει δοθεί προτεραιότητα στις γυναίκες και στα παιδιά.
Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας,  περίπου 150 επιβάτες έχουν επιβιβαστεί σε σωστική λέμβο, ενώ 30 εξ αυτών έχουν ήδη παραληφθεί από παραπλέον μικρό φορτηγό πλοίο. Οι  υπόλοιποι επιβάτες είναι στα καταστρώματα του πλοίου. Δίπλα στο πλοίο κατάπλευσε το επιβατηγό-οχηματαγωγό Cruise Europa των Μινωικών Γραμμών , το οποίο έχει ρίξει στη θάλασσα σωστικές λέμβους, ωστόσο λόγω των πολλών μποφόρ (υπολογίζονται 7-8) δεν έχει γίνει ακόμη δυνατή η προσέγγιση στο Norman Atlantic.
Την ευθύνη της όλης επιχείρησης έχουν οι ελληνικές  αρχές καθώς βρίσκεται σε ελληνικά χωρικά ύδατα αλλά συνδράμουν οι Ιταλοί και οι αλβανικές αρχές.
Το υπό ιταλική σημαία πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας, ήταν ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ και σε αυτό επιβαίνουν συνολικά 411 επιβάτες, 222 οχήματα και 55 άτομα πλήρωμα. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το γκαράζ του πλοίου τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστη αιτία.
- από το: http://stokokkino.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου