...........................................διαδικτυακή περιοδική έκδοση * με ειδήσεις * σχόλια & άρθρα *email kepeme@gmail.com *

Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017

Οι άστεγοι οι οποίοι είναι πλέον εκατοντάδες χιλιάδες σε ολόκληρη τη Γερμανία θα πληρώνουν πρόστιμο αν κοιμούνται στους δρόμους!!


Μιχάλης Κιτσώνης 
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ


Πρόστιμο θα τρώνε από δω και πέρα όσοι έχουν το θράσος να είναι άστεγοι σε μία από τις πιο πλούσιες περιοχές της Γερμανίας. Η πόλη της Φρανκφούρτης ψήφισε ένα νέο μέτρο που απαιτεί να πληρώνουν πρόστιμο όσοι κοιμούνται σε δημόσιους χώρους, ενώ ταυτόχρονα τα ποσοστά των άστεγων έχουν αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια.
Οι άστεγοι μάλιστα, οι οποίοι είναι πλέον εκατοντάδες χιλιάδες σε ολόκληρη τη Γερμανία, δε σεβάστηκαν ότι η Φρανκφούρτη είναι η έδρα του χρηματοοικονομικού τομέα της Γερμανίας και κοιμούνται στο σταθμό των τραίνων καταστρέφοντας τη θέα των ουρανοξυστών. Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, το δημοτικό συμβούλιο τα έκοψε αυτά ψηφίζοντας πως όποιος πιάνεται να κοιμάται στο δρόμο ή σε παγκάκια του κέντρου, θα συλλαμβάνονται από την αστυνομία και θα πληρώνουν πρόστιμο αμέσως.
Το δημοτικό συμβούλιο έδειξε ότι δεν κωλώνει να τους βάλει στη θέση τους λίγες μέρες αφότου ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ – Βάλτερ Σταϊνμάιερ δήλωσε πως πρέπει να βελτιωθεί η υποστήριξη των άστεγων. Aπό την άλλη βέβαια ο Κριστόφ Σμιτ, ένας από τους συμβούλους που το στήριξε ανήκει στο κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ, ενώ και η Μπεατρίξ Μπάουμαν από τους Πράσινους δήλωσε υπέρ του μέτρου πως οι άστεγοι δυστυχώς συχνά δε χρησιμοποιούν τους καθορισμένους χώρους.
Φυσικά το ότι οι άστεγοι δε χρησιμοποιούν αυτούς τους χώρους επειδή είναι ψυχικά ασθενείς ή λόγω περιστατικών βίας δεν έχει σημασία. Πρέπει να μάθουν να σέβονται.
____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου